X

Novice

Novice


Objava informacije za občine glede odprtega razpisa European City Facility - EUCF

Informacija glede odprtega razpisa, ki omogoča občinam, tako posameznim kot tudi skupinam občin, prijaviti se in pridobiti finančno podporo. 

Razpis je odprt v okviru projekta EUCF do 30. junija 2023. 

 

Več si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.energap.si/projekti/european-city-facility-eucf


NEPOVRATNE FINANČNE POMOČI PODJETJEM ZA IZVEDBO ENERGETSKEGA PREGLEDA ALI ZA UVEDBO SISTEMA UPRAVLJANJA Z ENERGIJO

V mesecu juniju 2019 je Eko sklad objavil Javni poziv za nepovratne finančne spodbude podjetjem za izvedbo energetskega pregleda in za uvedbo sistema za upravljanje z energijo, skladnega s standardom SIST EN 50.001. Številka poziva je 75SUB-EPPO19.

Namen javnega poziva je spodbuditi izvedbo energetskega pregleda v podjetjih, s čimer se podjetje seznani z obstoječim profilom rabe energije, možnostjo uvajanja ciljnega spreminjanja rabe energije, z opredelitvijo in oceno stroškovno učinkovite možnosti prihranka energije in z možnostjo uporabe sodobnih tehnologij za izboljšanje energijske učinkovitosti ter povečanja osveščenosti zaposlenih, konkurenčnosti podjetja in doseganja okoljskih koristi. Podjetje z energetskim pregledom dobi podlago za oblikovanje strategije na področju rabe energije v podjetju, podlago za odločitev o investicijah po prioriteti glede na tveganje, vračilno dobo in zahtevnost.


Uredba o upravljanju z energijo v javnem sektorju

1. člen: določa obveznost vzpostavitve sistema upravljanja z energijo v stavbah oseb javnega sektorja, zavezance in minimalne vsebine tega sistema, s ciljem povečanja 

energetske učinkovitosti in uporabe obnovljivih virov energije v stavbah, ki jih uporabljajo osebe javnega sektorja. 

2. člen: Sistem upravljanja z energijo se vzpostavi v stavbah in posameznih delih stavb, ki so v lasti Republike Slovenije ali samoupravne lokalne skupnosti in v uporabi državnih organov, samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih zavodov, javnih gospodarskih zavodov, javnih skladov, javnih agencij in ustanov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija ali samoupravna lokalna skupnost, in katerih uporabna površina obsega več kot 250 m2. 

6. člen: Energetsko knjigovodstvo je sistem zbiranja in spremljanja podatkov o rabi energije v stavbi ali posameznem delu stavbe in se vodi kot informatizirana zbirka podatkov na podlagi identifikacijske oznake stavbe ali dela stavbe. Informatizirano zbirko energetskega knjigovodstva vodi ministrstvo, pristojno za energijo.

 


Content

Smo člani

 

10 Let delovanja

 

Pomembne povezave