X

Novice

NEPOVRATNE FINANČNE POMOČI PODJETJEM ZA IZVEDBO ENERGETSKEGA PREGLEDA ALI ZA UVEDBO SISTEMA UPRAVLJANJA Z ENERGIJO

V mesecu juniju 2019 je Eko sklad objavil Javni poziv za nepovratne finančne spodbude podjetjem za izvedbo energetskega pregleda in za uvedbo sistema za upravljanje z energijo, skladnega s standardom SIST EN 50.001. Številka poziva je 75SUB-EPPO19.

Namen javnega poziva je spodbuditi izvedbo energetskega pregleda v podjetjih, s čimer se podjetje seznani z obstoječim profilom rabe energije, možnostjo uvajanja ciljnega spreminjanja rabe energije, z opredelitvijo in oceno stroškovno učinkovite možnosti prihranka energije in z možnostjo uporabe sodobnih tehnologij za izboljšanje energijske učinkovitosti ter povečanja osveščenosti zaposlenih, konkurenčnosti podjetja in doseganja okoljskih koristi. Podjetje z energetskim pregledom dobi podlago za oblikovanje strategije na področju rabe energije v podjetju, podlago za odločitev o investicijah po prioriteti glede na tveganje, vračilno dobo in zahtevnost.

Namen javnega poziva je tudi uvedba sistema upravljanja z energijo, skladno s standardom SIST EN ISO 50001, s katerim podjetja vzpostavijo sisteme in postopke za izboljšanje energetske učinkovitosti, izvedejo sistematično upravljanje z energijo z namenom zmanjšanja stroškov za energijo in zmanjšanja emisij toplogrednih plinov. Sistematično upravljanje z energijo je pomemben vidik poslovanja podjetja, ki ima pozitivne finančne učinke in predstavlja delovanje podjetja v smeri trajnostnega razvoja.


Nepovratna finančna pomoč se lahko dodeli za:

    A – izvedbo energetskega pregleda stavbe, procesov in transporta v podjetju,

    B – uvedbo sistema upravljanja z energijo.


Več informacij o Javnem pozivu najdete na spletni strani Eko sklada https://www.ekosklad.si/razpisi/


Rok za prijavo:

Upravičene osebe se lahko prijavijo na javni poziv od objave v Uradnem listu RS dalje. Javni poziv velja do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu RS. Upravičene osebe vložijo pisno vlogo na predpisanih obrazcih z vsemi dokazili in prilogami osebno ali po pošti na naslov:


Eko sklad, j.s.
Bleiweisova cesta 30
1000 Ljubljana

Content

Smo člani

 

10 Let delovanja

 

Pomembne povezave