X

Novice

V OŠ Podbočje se bodo greli na lesno biomaso

V dvorani OŠ Podbočje so v petek, 25.11.2011, ob dnevu šole in novoletnem bazarju otvorili tudi v celoti prenovljeno kotlovnico na lesno biomaso, ki je med prvimi v Sloveniji

V dvorani OŠ Podbočje so v petek, 25.11.2011, ob dnevu šole in novoletnem bazarju otvorili tudi v celoti prenovljeno kotlovnico na lesno biomaso, ki je med prvimi v Sloveniji

Vrednost investicije prenove kotlovnice znaša 200.000 €, pri čemer je podjetje v lasti Občine Krško, Rudar Senovo, kot investitor pridobilo 30.000 € sofinanciranja s strani Ministrstva za gospodarstvo.

Sedanji kotel za ogrevanje je bil dotrajan saj letnica njegove implementacije sega v leto 1980. Kotel je bil moči 2X231 kW in je na leto porabil 50.000 litrov kurilnega olja (ELKO), kar predstavlja povprečno 45.000 € letnega stroška za energent. Nov kotel na lesno biomaso je moči 220 kW, poleg sta implementirana dva zalogovnika tople vode s kapaciteto 2000 litrov vsak. Kapaciteta zalogovnika za lesne sekance znaša 130 m3, kar pri predvideni letni porabi 600 m3 pomeni približno pet polnjenj. Glede na pričakovano porabo 600 m3 lesnih sekancev se pričakuje prihranek pri energentu v višini 65 %, torej bo po obnovi kotlovnice strošek energenta padel na 10.000 € na sezono.

Kotlovnica je opremljena z daljinskim krmiljenjem, kar omogoča krmiljenje na daljavo in povsem samodejno delovanje.

Poleg otvoritve nove kotlovnice je v športni dvorani OŠ Podbočje potekal hkrati tudi dan OŠ Podbočje, kjer se je ob bogatem kulturnem in zabavnem programu, ki so ga pripravili tamkajšnji osnovnošolci, zbralo veliko število staršev in obiskovalcev. Osnovnošolci so ob tej priložnosti pripravili že tradicionalni prednovoletni bazar ročno izdelanih izdelkov, katerih sredstva od prodaje so namenjena izvajanju nadstandardnega učnega procesa.

 

Galerija

 

Content

Smo člani

 

10 Let delovanja

 

Pomembne povezave