X

Novice

Lokalni energetski koncept

Lokalni energetski koncept (LEK) je najpomembnejši pripomoček pri načrtovanju strategije lokalne energetske politike. V njem so zajeti načini, s katerimi lahko uresničimo lokalni skupnosti prilagojene rešitve za učinkovite, gospodarne in okolju prijazne energetske storitve v stanovanjih, podjetjih in javnih ustanovah. V dokumentu so navedeni tudi konkretni učinki, ki jih lokalna skupnost lahko doseže z izvajanjem aktivnosti iz LEK. Na podlagi LEK se načrtujejo prostorski in gospodarski razvoj lokalne skupnosti, razvoj lokalnih energetskih gospodarskih javnih služb, učinkovita raba energije in njeno varčevanje, uporaba obnovljivih virov energije ter izboljšanje kakovosti zraka na območju lokalne skupnosti.

LEK omogoča:

  • spremljanje, ugotavljanje in dokumentiranje porabe energije in sprememb energetskega in okoljskega stanja,
  • kreiranje kratkoročne in dolgoročne energetske politike,
  • izbiro in določitev ciljev energetskega načrtovanja in energetske politike v lokalni skupnosti,
  • oblikovanje in primerjavo različnih alternativ in scenarijev možnega energetskega in s tem povezanega gospodarskega razvoja,
  • pregled ukrepov za učinkovito izboljšanje energetskega stanja in s tem tudi stanja okolja.


Skladno s 4. členom Pravilnika o metodologiji in obvezni vsebini lokalnega energetskega koncepta, vabimo vse zainteresirane občane občine Krško ali Šentjernej, da sodelujejo pri izvedbi ankete za gospodinjstva, v kateri oddajo tudi svoje predloge in pripombe.

* Anketa je že končana.

Content

Smo člani

 

10 Let delovanja

 

Pomembne povezave